ERFARENHETER OCH REKOMMENDATIONER

Vi är stolta över att CASIO har varit en av de marknadsledande aktörerna inom miniräknare för den svenska skolan i över 30 år. Detta tillskriver vi stabilt bra produkter med låg användartröskel till mycket attraktiva priser. Vi på CASIO är också mycket lyhörda när det gäller att specificera nya produkter som lärare vill ha dem för att våra produkter alltid ska möta skolans behov.

 • Grundskola
  Grundskola

  Grundskolan använder i huvudsak de enkla räknarna, med de 4 räknesätten, % och minne i den dagliga undervisningen. Det stöder vi fullt ut! Vi ser dock att högstadiet kan ha nytta av något mer avancerade räknare, räknare i den kategori vi kallar tekniska räknare, i specialuppgifter och inför provförberedelser. Många elever stimuleras också av en försmak av vad som väntar på gymnasiet.

 • Gymnasium
  Gymnasium

  Med ökad användning av PC och mjukvara har vi på många skolor sett en förändring från en grafisk räknare till en "standardvetenskaplig". Den mest köpta räknaren i denna kategori är fx-82CW, men många väljer även varianten med solcell som heter fx-85CW. Toppmodellen i denna kategori heter fx-991CW och är ett riktigt bra och kompletterande digitalt verktyg som tillsammans med mjukvara är en utmärkt kombination.

 • IB skolor
  IB skolor

  IB-skolor ställer krav på en grafisk räknare och här kan du välja mellan den lite vassare FX-9860GIII eller vår modernaste grafiska räknare FX-CG50. Den har ett fantastiskt smidigt provläge ”Exam Mode” som krävs på IB-programmet och har ett mycket enkelt användargränssnitt.

 • Högskolor och Universitet
  Högskolor och Universitet

  På högskole- och universitetsnivå är alla våra miniräknare i bruk, från fx-82CW som den enklaste tekniska räknaren till vår mest avancerade räknare FX-CP400 som är en grafräknare med CAS. Här är det viktigt att kontrollera vad som tillåts i form av digitala verktyg då regelverket är väldigt olika.

  Vis mer >